Pages

11.12.2008

Patatesli Pırasa Çorbası

Malzemeler

3 Adet orta boy patates
2 Adet pırasa
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
6 Su bardağı su
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Patatesleri soyun.
Pırasaların başını kesin ve üst kabuklarını ayıklayın.
Küçük küçük keserek bir tencereye alın.
Üzerine su ilave edip, yumuşayana dek haşlayın.
Blendırdan geçirin veya tel süzgeçten geçirerek ezin.
Bu arada bir tencereye margarini alıp, eritin.
Unu ilave edip, hafifçe sararana dek kavurun.
Üzerine pırasa, patates ve haşlama suyunu devamlı karıştırarak ilave edin.
Unun topaklaşmamasına özen gösterin.
Tuzunu ayarlayın ve 5 dakika daha pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Patatesli Pırasa Çorbası yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.