Pages

11.12.2008

Patates Çorbası


Malzemeler

50 Gr sıvı veya katı yağ,
3 Adet büyük patates,
2 Adet soğan,
3 Su bardağı et veya tavuk suyu,
1 Su bardağı süt,
100 Gr kaşar peyniri,
Tuz,
Karabiber,
2 Yemek kaşığı kıyılmış maydanoz.
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

Soğanları rondoda kıyın ve yağ ile tencerede kavurun.
Patatesleri soyun ve yıkayın,küçük küpler halinde doğrayın.
Soğanların kavrulmasını beklemeden ekleyin,birlikte iyice kavurun.
Et suyunu kavrulmuş olan patateslere ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin.
Sonra tencereden patateslerin biraz alıp rondoda püre haline getirin(veya ezin).
Bütün haldeki patateslerle yeniden karıştırın.
Sıcak haldeki sütü ekleyin,kısık ateşte bekletin.
Bu arada peyniri rondoda kıyın,çorbaya ekleyip ateşi kapatın.
Tuz,karabiber ve kıyılmış maydanozları serpip servis yapın.
Patates Çorbası yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.