Pages

11.24.2008

Paskalya Çöreği


Malzemeler
Mayalı hamur için :
4.5 Su bardağı un
1 Su bardağı ılık süt
1 Kahve fincanı tozşeker
1 Adet yumurta
1 Kahve fincanı margarin
3 Tatlı kaşığı toz maya
1 Çay kaşığı tuz
Üzerine sürmek için : 1 adet yumurta sarısı
Arzuya göre üzerine susam veya çörekotu da serpebilirsiniz.
Hamurun dinlendirilme süresi : 25 dakika

.Mutfak
Zorluk 1
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem

Hazırlanışı

Bir kapta mayalı hamur malzemelerini karıştırıp hamur elde edin.
Üzerini temiz bir bezle örtüp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirin.
Hamuru 5 parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayıp geniş bir rulo yapın.
Dilediğiniz biçimde örgü şekilleri verip yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 25 dakika dinlendirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Arzuya göre üzerine çörekotu da serpebilirsiniz.
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Paskalya Çöreği yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.