Pages

11.22.2008

Nohutlu Kıvrım

Malzemeler
Yarım kilo nohut
3 Adet yufka
3 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı süt
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı nane
Üzerine bir miktar çörekotu
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı

Yarım kilo nohutu akşamdan su dolı bir kapta ıslatıp, bekletin.
Ertesi gün süzüp, su dolu bir tencerede haşlayın.
Nohutlar yumuşadığı zaman tencereyi ateşten alıp, suyunu süzün ve kabuklarını çıkarın.
Nohutları havanda dövüp, içine 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
Bir yanda da 1 adet yufkayı ikiye bölüp, yağ ve sütle ıslatın.
İçine hazırladığınız harçtan bir miktar koyup, yufkaları rulo biçiminde sarın.
Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin.
Diğer yufkaları da aynı işlemi uygaladıktan sonra tepsiye dizin.
Yumurtaları küçük bir kabın içinde çırpıp, kıvrımın üzerine sürün.
En üste de çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Nohutlu Kıvrım yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.