11.22.2008
Makarnalı Milföy Böreği
Malzemeler
4 Adet milföy hamuru
Yarım paket fiyonk makarna
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 Adet yumurta
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
Maydanozları ince ince kıyın.
Bir kapta sıvıyağ, süt ve yumurtaları iyice çırpın.
Karışımdan yarım su bardağı ayırın.
Kalan karışıma beyaz peynir ve maydanozu ilave edin.
Hazırladığınız karışımı makarnaya ilave edip, karıştırın.
İki milföy hamurunu üst üste yerleştirip tepsi büyüklüğünde açın.
Tepsiyi yağlayıp, içine açtığınız milföy hamurunu yerleştirin.
üzerine makarnalı karışımı döküp, büyük bir kaşıkla bastırın.
Diğer iki milföyü de üst üste yerleştirip tepsi büyüklüğünde açın.
Makarnaların üzerine yayın.
Ayırdığınız yarım su bardağı karışımı üstüne dökün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
İstediğiniz gibi dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
Makarnalı Milföy Böreği yemek tarifleri
.
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder