Malzemeler
2 Su bardağı yulaf ezmesi
2 Çorba kaşığı tozşeker
3 Çorba kaşığı bal
1.5 Çorba kaşığı margarin
1 Adet yumurtanın akı
1 Adet limon
2/3 Su bardağı fındık
Üzerine :
50 gr bitter çikolata
Yarım adet limon
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
.
Hazırlanışı
Yulaf ezmesini karıştırma kabına alın.
Üzerine tozşekeri, balı, margarini ve yumurta akını ekleyip, karıştırın.
Ardından limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın ve karışıma ilave edin.
Son olarak iri dövülmüş fındıkları ekleyin.
Bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi iyce karıştırın.
30*30 santimlik kare bir kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın ve hamuru yayın.
200 dereceli fırında hafif pembeleşene dek pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz kareler şeklinde dilimleyip, servis tabağına alın.
Üzeri için ; bitter çikolatayı benmari usuşü eritin.
Barların üzerine erimiş çikolatayı gezdirin.
Yarım limonu dilimleyip, süsleyin ve servis yapın.
Limonlu Bar yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder