Pages

11.25.2008

Likörlü Kurabiye


Malzemeler
300 Gr margarin veya tereyağı (20 çorba kaşığı)
1 Çorba kaşığı su
1 Su bardağı un
1 Adet yumurta akı
2 Çorba kaşığı kakao
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı vanilya
1/2 Çorba kaşığı likör
Mutfak
Zorluk 3
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 7
Yöntem

.
Hazırlanışı

100 gr margarin veya tereyağı (6.5 çorba kaşığı), 1 su bardağı un ve 1 çorba kaşığı suyu hamur haline gelene kadar yoğurun.
Rulo haline getirdiğiniz hamuru 4 milim kalınlığında kesin.
200 dereceli fırında yaklaşık 7-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Kalan 200 gr margarin veya tereyağını (13.5 çorba kaşığı) 1 su bardağı tozşeker ile karıştırın ve içine yumurta akını, kakaoyu ve vanilyayı ekleyin.
Yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Yarım su bardağı tozşekerle likörü 1/2 yemek kaşığı su ile karıştırın.
Önceden hazırladığınız küçük kurabiyelerin yarısının üstüne kakaolu karışımı sürün.
Daha sonra kalan kurabiyeleri üstüne kapatarak likörlü karışımı pay edin.
Servis tabağına dizip servis yapın.
Likörlü Kurabiye yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.