11.25.2008
Likörlü Kurabiye
Malzemeler
300 Gr margarin veya tereyağı (20 çorba kaşığı)
1 Çorba kaşığı su
1 Su bardağı un
1 Adet yumurta akı
2 Çorba kaşığı kakao
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı vanilya
1/2 Çorba kaşığı likör
Mutfak
Zorluk 3
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 7
Yöntem
.
Hazırlanışı
100 gr margarin veya tereyağı (6.5 çorba kaşığı), 1 su bardağı un ve 1 çorba kaşığı suyu hamur haline gelene kadar yoğurun.
Rulo haline getirdiğiniz hamuru 4 milim kalınlığında kesin.
200 dereceli fırında yaklaşık 7-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Kalan 200 gr margarin veya tereyağını (13.5 çorba kaşığı) 1 su bardağı tozşeker ile karıştırın ve içine yumurta akını, kakaoyu ve vanilyayı ekleyin.
Yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Yarım su bardağı tozşekerle likörü 1/2 yemek kaşığı su ile karıştırın.
Önceden hazırladığınız küçük kurabiyelerin yarısının üstüne kakaolu karışımı sürün.
Daha sonra kalan kurabiyeleri üstüne kapatarak likörlü karışımı pay edin.
Servis tabağına dizip servis yapın.
Likörlü Kurabiye yemek tarifleri
.
Etiketler:
Kurabiyeler ve Bisküviler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder