11.18.2008
Kuzu Sultan
Malzemeler
1 Adet kuzu kol
3-4 Parça kemiksiz kuzu eti
2 Çay kaşığı kekik
2 Çay kaşığı tuz
Milföy hamuru
Sos için :
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
2 Adet rendelenmiş domates
1 Su bardağı etsuyu
1-2 Adet defne yaprağı
.
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın.
İyice açıp döverek genişletin.
İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın.
Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp. hazırladığınız ruloyu sarın.
Orta ısılı fırına verip, pişirin.
Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun.
Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın.
Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
Eti fırından alıp, dilimleyin.
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın.
Kuzu Sultan yemek tarifleri
.
Etiketler:
Et Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder