11.18.2008
Kuzu Şiş
Malzemeler
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı biberiye
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Diş sarmısak
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
2 Adet domates
Tuz, karabiber
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Etlerin bekletilme süresi : En az 6 saat
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Kuzu etini tahta şişlere geçirin.
Soğanı piyazlık doğrayın, sarmısağı küçük küçük kesin ve domatesleri rendeleyin.
Rendelenmiş domates, zeytinyağı, salça, kekik, biberiye, tuz ve karabiberle birlikte soğan ve sarmısağı karıştırın.
Etleri bu sosun içinde en az 6 saat bekletin.
Bu sürenin sonunda margarini bir tencerede eritin.
Şişlerden aldığı kadarını koyarak rengi değişene dek kavurun ve tencereden alın.
Tüm şişleri bu şekilde tamamladıktan sonra hepsini birden tencereye alın.
Üzerine terbiye suyunu ilave edin.
Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin.
Kuzu Şiş yemek tarifleri
.
Etiketler:
Et Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder