11.24.2008
Haşhaşlı Çörek
Malzemeler
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
3 Çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
2 Adet ekmek hamuru
.Mutfak
Zorluk 1
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
Hazırlanışı
Bir kabın içinde zeytinyağı ve ezilmiş haşhaşı karıştırın.
Ekmek hamurunu yağlanmış bir tezgahta elinizle büyükçe açın.
Üzerine zeytinyağı ile karıştırılmış haşhaşı, kaşık yardımıyla sürün.
Bıçak yardımı ile dilimler halinde kesip, bükerek yağlanmış tepsiye dizin.
220 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkarmadan üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve bu şekilde 5 dakika daha fırında pişirin.
Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.
Haşhaşlı Çörek yemek tarifleri .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder