Pages

11.24.2008

Elmalı Kaşık Çöreği

Malzemeler
120 gr margarin
Yarım su bardağı süt
1 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
1 Adet elma
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

.
Hazırlanışı

Geniş bir kapta sütü, şekeri, yumurtayı ve küp küp kesilmiş margarini karıştırın.
Ardından yarım paket kabartma tozunu ilave edin.
Kabartma tozunu iyice karıştırdıktan sonra unu, tuzu ve tarçını ekleyin.
Yarım portakal kabuğunu rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
Malzemelerin üzerine ekleyin.
Tüm malzemeler özleşene dek karıştırın.
Elmanın kabuğunu soyup, çekirdek yataklarını çıkarın.
Bir çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin.
Bunu karışımın içine ekleyin ve iyice Karıştırın.
Sonra bu karışımdan kaşık kaşık alıp, fırın tepsisine koyun.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra bir spatula yardımıyla çörekleri yerinden oynatıp, soğumaya bırakın.
Elmalı Kaşık Çöreği yemek tarifleri .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.