Malzemeler
3 Su bardağı un
125 gr margarin
1 Çorba kaşığı yoğurt
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Paket kabartma tozu
Rendelemiş limon kabuğu
2 Adet elma
2 Çorba kaşığı dövülmüş fındık
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 adet yumurtsnın sarısı
Pudra şekeri
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
3 Su bardağı unu, 125 gr margarin, 1 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 paket kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırıp, hamur yapın.
Ayrı bir yerde 2 adet rendelenmiş elma, 2 çorba kaşığı dövülmüş fındık, 2 çorba kaşığı tozşeker ve 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, açın.
İçine hazırladığınız harcı yerleştirin.
Hafif aralık kalcak biçimde ikiye katlayın.
Tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, dövülmüş fındık serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Fındıklı Elmalı Kurabiye yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder