Pages

11.13.2008

Enginar Sarması


Malzemeler

4 Adet enginar
250 gr asma yaprağı
1 Adet limon
2 Adet soğan
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Adet kesme şeker
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Çay kaşığı dolma baharatı
5 Adet karanfil
Yarım demet dereotu
1 Adet havuç
2 Adet piyazlık doğranmış soğan
Tuz, kuru nane ve rezene
Üzerine :
Limon suyu, zeytinyağı ve su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 55 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

Enginarları ayıklayıp limonlu suda ovun ve su içinde bırakın.
Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
Pirinci ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika kavurun.
1 su bardağı su ilave edin.
Üzerine kuş üzümü, kavrulmuş dolmalık fıstık, şeker ve tuz koyun.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Dolma baharatı, kuru nane, rezene ve ince kıyılmış dereotu katın.
Karıştırıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Asma yaprağını sıcak suya batırın ve sudan çıkarıp suyunu sıkın.
Geniş bir tabağa 4 adet asma yaprağını yayın.
Üzerine enginarları oturtun.
Enginarların ortasına 2 çorba kaşığı dolma harcından koyun.
Yaprakla bahça gibi etrafını sarın ve iplikle bağlayın.
Diğer enginarları da bu şekilde hazırlayın.
Tencerenin dibine 2 adet piyazlık doğranmış soğan, halka biçiminde doğranmış havuç ve karanfil yerleştirin.
Üzerini geçecek kadar su , zeytinyağı ve limon suyu ilave edin.
Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Piştikten sonra sarmaların üzerini birer dilim limon ve halka şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ile süsleyip servis yapın.
NOT : Tencerenin dibine yerleştirdiğiniz halka şeklinde kesilmiş havuçları kullanabilirsiniz.
Enginar Sarması yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.