Pages

11.13.2008

Domatesli Patlıcan Dolması


Malzemeler

4 Adet patlıcan
4 Su bardağı et suyu
5-6 Adet domates
10-12 Adet mantar
1 Çorba kaşığı tereyağı
4-5 Dal taze soğan
2 Diş sarımsak
5 Çorba kaşığı domates püresi
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp, uzunlamasına ikiye bölün.
İçlerini sebze oyacağı yardımıyla çıkarıp, 1 su bardağı et suyunda 10 dakika haşlayın.
Domates, mantar ve patlıcan içlerini küçük küçük doğrayın.
Tereyağını eritip ince kıyılmış taze soğan ve sarımsağı kavurun.
Doğradığınız sebzelerle birlikte tuz, karabiber ve kalan et suyunu ekleyip pişirin.
Domates püresini ilave edip, 5 dakika daha pişirin.
Haşlanmış patlıcanları, sebzeli içle doldurup 5-10 dakika fırınlayın.
Domates dilimleri ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Domatesli Patlıcan Dolması yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.