Pages

11.25.2008

Elmalı Rulo

Malzemeler
1 Paket(250 gr)margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
6 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı pudra şekeri
İç Malzeme için:
2 Elma
2 Çorba kaşığı çekilmiş ceviz
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çorba kaşığı tozşeker
Mutfak
Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

.
Hazırlanışı

İç malzemeyi hazırlamak için;
elmaları soyup rendeleyin.
Tozşeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
Pudra şekeri dışındaki hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp yoğurun.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün.
Her parçayı yarım santim kalınlığında açın ve 8 eşit parçaya bölün.
Parçaların geniş kısmına hazırladığınız içten yerleştirin ve rulo şeklinde sarın.
yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında fazla kızartmadan pişirin.
Fırından çıkarıp sıcakken her tarafını pudra şekerine bulayın.
Servis tabağına aldıktan sonra da üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Elmalı Rulo yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.