Pages

11.24.2008

Cevizli Tahinli Çörek

Malzemeler
3 Su bardağı un
1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı ayçiçek yağı
4-5 Çorba kaşığı tahin
1 Adet yumurta sarısı
Bir miktar dövülmüş ceviz
Susam
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

.
Hazırlanışı
Hamur yoğuracağınız kaba unu koyup, ortasını havuz gibi açın.
1 Paket margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Bir müddet hamuru dinlendirin.
Daha sonra hamuru ikiye ayırın.
Bir parçayı alıp, yine ikiye ayırın.
Tabak büyüklüğünde açıp, aralarını ayçiçek yağı ile yağlayıp, üst üste koyun.
Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
Hamurlar bitene kadar bu işlemi uygulayın.
Açtığınız hamurların arasına 1 çorba kaşığı tahin sürün ve dövülmüş ceviz serpin.
Yufkaları rulo yapın.
Üç parmak arayla kesip, tepsiye dizin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Cevizli Tahinli Çörek yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.