Malzemeler
250 gr margarin
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke,tuz
1 Kahve fincanı maden suyu
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
Aldığı kadar un
İçi için:
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
150 gr sucuk
Üzrine:
1 Adet yumurtanın sarısı
Susam
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
.
Hazırlanışı
Unu ekleyin.
Margarini eritip soğutun.
Derin bir kabın içerisinde margarin,1 çay bardağı zeytinyağı,1 su bardağı yoğurt,yarım kahve fincanı sirke,1 kahve fincanı maden suyu,1 paket kabartma tozu,tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın.
Unu yavaş ysvsş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin.
Limon büyüklüğünde parçalar koparıp,bezeler yapın.
Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın.
1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup,kapatın.Yuvarlak şekil verip,tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam dökün.
Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Çatlak Çörek yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder