Pages

11.24.2008

Çatlak Çörek

Malzemeler
250 gr margarin
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke,tuz
1 Kahve fincanı maden suyu
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
Aldığı kadar un
İçi için:
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
150 gr sucuk
Üzrine:
1 Adet yumurtanın sarısı
Susam
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

.
Hazırlanışı

Unu ekleyin.
Margarini eritip soğutun.
Derin bir kabın içerisinde margarin,1 çay bardağı zeytinyağı,1 su bardağı yoğurt,yarım kahve fincanı sirke,1 kahve fincanı maden suyu,1 paket kabartma tozu,tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın.
Unu yavaş ysvsş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin.
Limon büyüklüğünde parçalar koparıp,bezeler yapın.
Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın.
1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup,kapatın.Yuvarlak şekil verip,tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam dökün.
Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Çatlak Çörek yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.