Pages

11.18.2008

Beşamel Soslu Pirzola


Malzemeler
12 Adet kuzu pirzola
2 Çorba kaşığı tereyağı
4 Çorba kaşığı un
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
2 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 Çorba kaşığı galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
2 Adet limon
1 Tutam biberiye
1 Çay kaşığı hindistan cevizi
Tuz, karabiber
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı
Etin yağlı kısımlarını temizleyin.
Hepsini yağlı bir kağıda yanyana dizin.
Kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberiyeyi bir kasede karıştırıp etlerin üzerine serpin.
Birkaç dakika dinlendirin.
Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Ardından sütü azar azar dökerek ilave edin.
Koyu bir beşamel sos kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
Tuz, karabiber ve hindistan cevizi ilave edip devamlı karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
Ateşten alıp geniş bir tabağa koyun ve soğumaya bırakın.
Pirzolaları önce beşamel sosa, ardından çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
Kızdırılmış yağda iki taraflı olarak kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin.
Limom dilimleri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
Beşamel Soslu Pirzola yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.