Pages

11.24.2008

Acıbadem Kurabiye

Malzemeler
200 gr badem
2 Çorba kaşığı acıbadem
4 Çorba kaşığı patates unu
700 gr(altı buçuk su bardağı) un
150 gr(3/4 su bardağı) tozşeker
2 adet yumurtanın sarısı
1 Paket vanilya
1 Tutam tuz
150 gr margarin
1 Adet yumurtanın akı
.
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı

Kızgın bir fırının içine tatlı ve acıbademleri koyun ve 15 dakika kızartın.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Islak bir bezle bademleri ovuşturarak, kabuklarını çıkartın.
Tüm bademleri birarada çok ince kıyıp, bir tencereye aktarın.
Üzerine patates ununu, unu, tozşekeri, yumurta sarılarını, vanilyayı, tuzu ve eritilipbiraz soğutulmuş margarini katın.
Hepsini iyice karıştırarak, yumuşak bir hamur elde edin.
Bir fırın tepsisini iyice yağlayın ve üzerini ince bir un tabakası ile kaplayın.
Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayın.
Çırpılmış yumurta akına batırın ve tepsiye sıralayın.
Orta sıcaklıktaki fırında yarım saat kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp, kurabiyeleri bir soğutma telinin üzerine alın ve kurumasını bekleyin.
Acıbadem Kurabiye yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.