Pages

11.24.2008

Malzemeler
1 kg un
2 Yumurta
1 Paket margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
1 Çat fincanı zeytin ezmesi
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

.
Hazırlanışı

Bir yumurtanın sarısını ayırın, akını diğer yumurta ile karıştırıp çırpın.
Oda ısısında yumuşatılmış margarin, un, yoğurt, sıvıyağ, çırpılmış yumurta ve kabartma tozunu karıştırıp düzgün bir hamur yoğurun.
Hamuru buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Herbirini elinizle açıp içlerine birer çay kaşığı dolusu zeytin ezmesi sürün.
Poğaça şekli vererek üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
Zeytinli Çörek yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.