Pages

11.25.2008

Zencefilli Kurabiye

Malzemeler
Yarım kg un
2 Tatlı kaşığı zencefil
Yarım su bardağından bir parmak fazla esmer şeker
19 Çorba kaşığı margarin
2 Adet yumurta
1.5 su bardağı toz badem
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
Elma marmelatı

Mutfak
Zorluk 3
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
.
Hazırlanışı

Unu bir kaba eleyin.
Zencefili, şekeri, margarini, ymurtaları, toz bademi ve kabartma tozunu ekleyin.
Malzemeler özleşene dek yoğurun.
Yoğurdunuzu hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın, hamurları kalp şeklindeki bir kalıpla kesin.
Şekilli hamurların yarısının ortasını küçük kalp şeklindeki bir kalıpla tekrar kesin.
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üst üste koyun.(ortasını kestikleriniz üste gelecek.)
Küçük kalbin içine elma marmeladı doldurun.
Servis yapın.
Zencefilli Kurabiye yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.