Pages

11.25.2008

Vanillyalı Kakaolu Bisküvi

Malzemeler
yarım su bardağından biraz fazla tereyağı ve pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya esansı
yarım su bardağından az kakao
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı un
Kreması için:
yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya esansı
1 çorba kaşığı krema
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki tereyağı mikserle çırpın.
Şekeri eridikten sonra çırpmaya devam edin.
Vanilya esansını ekledikten sonra orta hızda 2 dakika çırpın.
Başka bir kapta unu, kakaoyu ve mısır nişastasını karıştırın.
Bu malzemeyi yavaş yavaş ve karıştırarak tereyağlı ve şekerli karışıma ekleyin.
İyice karışana dek çırpın.
Hamuru elinizle yuvarlayın.
Düz bir tabağa koyun.
Üzerini plastik folyoyla örterek buzdolabında 2 saat bekletin.
Unlanmış bir zeminde hamuru yarım cm.kalınlığında açın.
Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
Kestiğiniz hamurları tepsiye dizin.
200 derecede ısıtılmış fırında 18 dakika pişirin.Sıcakken bir spatül yardımıyla bisküvileri tepsiden çıkarın ve soğuk bir zemine aktarın.
Kreması için tereyağını mikserle çırpın.
Ardından şeker, vanilya ve kremayı da ekleyin ve iyice karıştırın.
Soğumuş bisküvilerin yarısının üzerine krema sürün.
Diğer bisküvileride üzerine kapatın.
Vanillyalı Kakaolu Bisküvi yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.