Pages

11.12.2008

Tarhana Çorbası

Malzemeler

1 Çay bardağı toz tarhana
1 Çay kaşığı tuz
1 Tutam kırmızı biber
2 Çay kaşığı margarin
5 Su bardağı ılık su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

Toz tarhana bir kasede bir bardak ılık suyla ıslatılıp eritilir.
Diğer tarafa bir tencereye 4 bardak ılık suyla silme bir çay kaşığı tuz konur.
Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Su kaynamaya başlayınca kase içinde ezip sulandırılmış tarhana,karıştırmaya ara vermeksizin sicim gibi ince bir biçimde akıtılarak tencereye dökülür,karıştıra karıştıra pişirilir.
10 dakika sonra çorbanız hazırdır.
Kaselere veya çukur tabaklara boşaltıldıktan sonra içine kırmızıbiber bulunan margarin kızdırılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır.
Tarhana Çorbası yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.