11.23.2008
Su Mantısı
Malzemeler
Hamuru için :
1 Adet yumurta
1 Çay kaşığı tuz
6 Su bardağı un
Yeterince su
İçi için :
250 Gr kıyma
1 Adet soğan
Tuz ve kırmızıbiber
Domates sosu için :
Yarım paket margarin
1 Paket et suyu tableti
1 Adet domates
1 Çorba kaşığı biber salçası
.
Mutfak
Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
İçine yumurta, su ve tuz koyup sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Küçük bezelere (parçalara) ayırın ve yarım saat kadar dinlendirin.
Bezeleri (parçaları) ince yufkalar halinde açın ve küçük karelere kesin.
Kıyma, kırmızıbiber, tuz ve rendelenmiş soğanı karıştırarak içini hazırlayın.
Kestiğiniz karelerin içine bu içten çok az koyun ve bohça şeklinde katlayın.
Hazırladığınız mantıları tuzlu suda pişirin.
Piştikten sonra suyunu süzün ve suyundan biraz ayırın.
Sos için margarini tavada eritin ve üzerine salçayı koyup biraz kavurun.
Daha sonra kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ilave ederek bir kez daha karıştırın.
Et suyunu bir çay bardağında eritip içine atın, biraz karıştırın ve ateşten indirin.
Mantıyı tabaklara alıp ilk önce ayırdığımız sudan, daha sonra domates sosundan dökün.
Üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapın.
Su Mantısı yemek tarifleri
.
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder