Pages

11.23.2008

Semsek Böreği


Malzemeler
Hamur için :
200 gr un
1 Tatlı kaşığı toz maya
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
İçi için :
500 gr lor peyniri
100 gr ezilmiş ceviz içi
3 Adet yumurta
Yarım demet taze soğan
50 gr doğranmış yeşil zeytin
Yarım demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Adet yumurta (üzerine sürmek için)
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

.
Hazırlanışı

Toz mayayı, şekerli ılık suda biraz bekleterek kabartın.
Daha sonra un, yumurta, tozşeker ile birlikte yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirin.
20 dakika dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
Merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
Harçı için lor peyniri, ceviz içi, kıyılmış taze soğan, maydanoz, kırmızı biber,tuz ve doğranmış yeşil zeytini karıştırın.
Açtığınız hamurun içine koyun.
Kapatıp, kenarlarını bastırın.
Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 150 derecelik fırında yarım saat pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Semsek Böreği yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.