11.23.2008
Semsek Böreği
Malzemeler
Hamur için :
200 gr un
1 Tatlı kaşığı toz maya
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
İçi için :
500 gr lor peyniri
100 gr ezilmiş ceviz içi
3 Adet yumurta
Yarım demet taze soğan
50 gr doğranmış yeşil zeytin
Yarım demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Adet yumurta (üzerine sürmek için)
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
.
Hazırlanışı
Toz mayayı, şekerli ılık suda biraz bekleterek kabartın.
Daha sonra un, yumurta, tozşeker ile birlikte yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirin.
20 dakika dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
Merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
Harçı için lor peyniri, ceviz içi, kıyılmış taze soğan, maydanoz, kırmızı biber,tuz ve doğranmış yeşil zeytini karıştırın.
Açtığınız hamurun içine koyun.
Kapatıp, kenarlarını bastırın.
Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 150 derecelik fırında yarım saat pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Semsek Böreği yemek tarifleri
.
Etiketler:
Börekler-Mantılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder