Pages

11.18.2008

Rosto


Malzemeler
500 gr kıyma
1 Adet soğan
5-6 Dal maydanoz
3 Dilim ekmek içi
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı kırmızı şarap
Tuz, karabiber
Sos için :
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
2 Diş sarımsak
3-4 Adet domates
Yarım su bardağı et suyu
5-6 Dal maydanoz
Tuz, karabiber
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı
Soğan ve maydanozu ince ince kıyın, ekmek içini ufalayın.
Yumurtaları küçük bir kasede iyice çırpın.
Kıyma, soğan, maydanoz, ekmek içi
yumurta, kırmızı şarap, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, yoğurun.
Dikdörtgen şeklinde bir fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.
Kıymalı karışımı kalıba doldurup, 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat 15 dakika pişirin.
Susu hazırlamak için ; 1 çorba kaşığı sıvıyağı derin bir tavada kızdırın.
Soğan ve sarımsakları çok ince kıyıp yağda kavurun.
Rendelenmiş domates, et suyu, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve ara sıra karıştırarak 15 dakika daha pişirin.
Rostoyu fırından çıkarınca uzun bir servis tabağına ters çevirerek alın.
Sıcak domates sosunu üzerine dökün.
Maydanoz yaprakları ve domates dilimleri ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Rosto yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.