Pages

11.25.2008

Portakallı Bisküvi

Malzemeler
3/4 su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 Çay kaşığı portakal esansı
1.5 su bardağı un
1/4 Su bardağı mısır nişastası
Kreması için:
1/4 su bardağı tereyağı
1 Su bardağı pudraşekeri
1 Çorba kaşığı krema
Yarım portakal suyu
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
1 Çay kaşığı kakao
Mutfak
Zorluk 4
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

.
Hazırlanışı

Mikser yardımıyla 3/4 su bardağı tereyağını krema haline getirene dek çırpın.
Yarım su bardağı pudraşaekerini ekleyin.
Çırpmaya devam edin.
Portakal esansını da ekledikten sonra 1-2 dakika daha çırpın.
Ardından unu,mısır nişastasını ekleyin.
Düşük hızda malzemeler özdeşleşene kadar çırpın.
Hamuru iki eşit parçaya bölün.
Herbir parçayı düz,yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın.
Üzerini plastik folyo ile kapatarak,buzdolabında 1 saat bekletin.
Kreması için küçük bir kapta tereyağını çırpın.
Şekeri yavaş yavaş ekleyin.
Ardından kremayı,portakal suyunu,rendelenmiş kabuğunu ve kakaoyu ekleyin.
İyice karışana dek çırpın.
Koyu bir kıvam alabilmesi için buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Fırını 200 derece ısıtın.
Buzdolabında beklettiğiniz hamurları unlu bir zeminde yarım cm kalınlığında açın.
Küçük bir bardak yardımıyla hamurdan parçalar kesin.
Kestiğiniz hamurları yağlı kağıtla kaplanmış tepside sıralayın.
15-17 dakika pişirin.
Pişen bisküvileri spatüla yardımıyla tepsiden alın.
Yarısının üzerine kremadan sürün.
Üzerine diğer parçalardan kapatın.
Portakallı Bisküvi yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.