Malzemeler
Yarım kilo pazı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Adet orta boy soğan
200 gr yağsız kıyma
Maydanoz
Tuz, karabiber
3 Adet yufka
1 Çorba kaşığı tereyağ
.
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 3
Yöntem
Hazırlanışı
Pazı yapraklarını yıkayıp, sularının iyice süzülmesi için kevgirde bekletin.
Sıvıyağda önce küçük doğranmış soğanı sonra kıymayı kavurun.
Ardından suyu süzülmüş pazıların sap kısımlarını doğrayıp, kıymalı karışıma ekleyin.
Bu şekilde 3 dakika daha kavurun.
Bu defa doğranmış pazı yapraklarını ekleyip, kavurmaya devam edin.
Ateşten almadan 1 dakika önce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin.
Ateşten alıp, soğutun.
Bir yufkayı serin.
Yufkanın ortasına pazılı karışımdan koyun.
Yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatın.
Pazılı yufkayı çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada arkalı önlü pişirin.
Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp, soğutmadan tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.
Pazılı Gözleme yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder