Pages

11.12.2008

Naneli Bezelye Çorbası


Malzemeler

500 gr bezelye
2 Adet arpacık soğan
Yarım adet kereviz
50 gr dilimlenmiş pastırma
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 Adet küçük göbek salata
1 Çay fincanı krema
4 Su bardağı et suyu
3-4 Dal taze nane veya 1 çorba kaşığı kuru nane
2 Dilim tost ekmeği
Tuz, tane kırmızıbiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

Kereviz, pastırma ve arpacık soğanlarını küçük küpler halinde doğrayın.
Göbek salatayı yıkayıp, iri parçalar halinde kesin.
1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritip soğan, kereviz ve pastırmayı ekleyin.
Sık sık karıştırarak kavurun.
Bezelye, göbek salata ve et suyunu ilave edip karıştırın.
Kapağını kapatıp 20-25 dakika kadar pişirin ve ılınmaya bırakın.
Karışımı blendır ile ezip tekrar ateşe alın.
Krema ve ince doğranmış nane yapraklarını ilave edip, 20 dakika daha pişirin.
Tost ekmeklerini küçük üçgenler halinde doğrayın.
Kalan tereyağını tavada eritip ekmekleri kızartın.
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırıp kızarmış ekmek, nane yaprakları ve tane kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
Naneli Bezelye Çorbası yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.