Malzemeler
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
1 Adet yumurta akı
1 Şişe soda
1 Paketten biraz az margarin
1 Adet yumurta akı
1 Şişe soda
1 Paketten biraz az margarin
1 Adet yumurta
3 Adet yufka
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Yumurta sarısı
Haşhaş
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
.
Hazırlanışı
Mercimeği akşamdan ıslatın.
2 Su bardağı suyla haşlayın.
Süzgeçten geçirin.
Soğanı küçük küçük doğrayın.
Sıvıyağda kavurun.
Salçayı ilave edin.
Mercimek, ceviziçi, tuz ve karabiber ilave edin.
Ocaktan alın.
Ilınınca yumurta akını katın.
Bu arada ayrı bir tavada margarini eritin.
Ilınınca soda ve yumurtayı ekleyin.
3 adet yufkayı yayın.
Yufkaların arasına sodalı harcı sürün.
8 adet kare kesin.
Her bir karenin ortasına mercimekli harçtan koyun.
Bohça biçiminde kapatıp, yağlanömış tepsiye ters çevirerek dizin.
Kalan sodalı harcı da üzerine sürün.
Bu şekilde 5 dakika bekletin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaşla süsleyin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.
Mercimekli Börek yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder