Pages

11.12.2008

Mengen Çorbası


Malzemeler

1 Çay fincanı pirinç
2 Adet limon suyu
1 Su bardağı un
2 Kepçe yoğurt
4 Adet patates
1 Yemek kaşığı nane
3 Çay kaşığı tuz
1 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı margarin
8 Su bardağı kemik suyu veya su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

Hazırlanışı

Kemik suyunu veya suyu kaynatın.
Yıkanmış pirinci ilave edip pişirin.
Un, limon suyu, yoğurt ve yumurtanın sarısını az miktarda su ilave ile çıpın.
Kaynamakta olan suya yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın.
Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
Eritilmiş 2 yemek kaşığı margarinde naneyi kızartıp, çorbanın üzerinde gezdirin.
Diğer tarafta küçük küpler halinde doğranmış patatesleri sıvıyağda kızartıp süzün ve çorbaya ilave edin.
Tuz ekleyip ocaktan alın.
Mengen Çorbası yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.