Pages

11.24.2008

Limonlu Rulo Çörek

Malzemeler
15 gr yaş maya
3 Su bardağından bir parmak eksik un
1 Tutam tuz
1/3 Su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı süt
50 gr margarin
İçi için :
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır unu
1 Paket vanilya
50 gr margarin
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

.
Hazırlanışı

Yaş mayayı, çeyrek su bardağı sıcak suda eritip, 8-10 dakika bekletin.
Un, tuz ve tozşekeri bir kaba alın.
Yumurtayı, sütü, margarini, ve mayayı üzerine ekleyin.
Tüm malzemeyi birbirine karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Gerekirse azar azar un ekleyin.
Böylece kıvamını daha rahat tutturursunuz.
Hamuru yoğurduğunuz kabın üzerini bir kapakla örtün.
Serin bir yerde 6 saat bekletin.
Bu sürenin sonunda hamuru alın ve düz bir zemini hafifçe unlayın.
Merdane ile hamuru 30*50 santim büyüklüğünde bir dükdörtgen şeklinde açın.
İçi için verilen tüm malzemeyi karıştırın.
Açtığınız dikdörtgen hamurun her yerine bu harçtan sürün.
Uzun kenardan tutarak kıvırın ve rulo şekline sarın.
Ruloyu 15-16 parçaya dilimleyin.
Bu dilimleri yağlı kağıtla kaplayın ve tepsiye dilimleyin.
1 Saat tepside ılık bir yerde bekletin.
Daha sonra 200 dereceli fırında dilimler kızarana dek pişirin.
Soğuduktan sonra servis yağın.
Limonlu Rulo Çörek yemek tarifleri .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.