Malzemeler
1 Kase soyulmuş yerfıstığı
1 Kase susam
1.5 Kase tozşeker
.Mutfak
Zorluk 1
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Fıstığı, susamı ve şekeri alüminyum bir tencereye alın.
Orta hararetli ateşte şeker eriyene ve susamın rengi değişene dek kavurun.
Kare bir tepsiyi ıslatın.
Hazırladığınız karışımı, tencereyi ateşten alır almaz tepsiye boşaltın.
Üzerini düzleştirin.
Bıçakla dilimler halinde kesin.
Soğuduktan sonra servis yapın.
NOT : Krokanı, hazırladığınız dondurmalı kuplarda yada pastalarda kullanabileceğiniz gibi tek başına da misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Krokan yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder