Malzemeler
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı eritiliş margarin
1 Çay bardağı yoğurt
1 Limon kabuğu rendesi
1 Paket kabartma tozu
1.5 Çay bardağı tozşeker
Aldığı kadar un
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
.
Hazırlanışı
Sıvıyağ, yumurta sarısı,margarin ve yoğurdu derin bir kapta karıştırn.
1 çorba kaşığı tozşekeri ayırıp kalanı limon kabuğu rendesi ile birlikte karişima ekleyin.
aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memsi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta akı sürüp tozşeker serpin.
Önceden ısıtımış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
Kolay Kurabiye yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder