Pages

11.22.2008

Katlı Taş Ekmeği

Malzemeler
1 Paket yaş maya
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Su bardağı süt
Alabildiği kadar un
İçi için :
Yarım su bardağı su
1 Su bardağı tozşeker
Yarım paket margarin
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem

.
Hazırlanışı

.1 Paket yaş mayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tozşekerle kaseye koyup, kabarmasını bekleyin.
1 Su bardağı süt ve kalan 1.5 su bardağı suyu derin bir kaba alın.
Üzerine kabaran mayalı karışımı ilave edin.
Boza kıvamına gelene dek unu eleyerek ilave edin.
Kabın etrafını ve üzerini bir örtüyle sarıp, yarım saat bekletin.
Daha sonra hamurdan kepçeyle alıp, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün çevirerek arkalı önlü pişirin.
Hamur bitince sosu hazırlama başlayın.
Yarım su bardağı su ve 1 su bardağı tozşekeri tencerede kaynatın.
Başka bir tencerede yarım paket margarini eritin.
Hazırladığınız şekerli suya katın.
Taş ekmeklerini tek tek bu karışıma bulayın.
Düz bir servis tabağına ilk taş ekmeğini koyun.
Üzerine 1 su bardağı dövülmüş ceviz serpin.
Harcın üzerine tekrar taş ekmeği yerleştirin.
Taş ekmekleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın (1 kat taş ekmeği, 1 kat dövülmüş ceviz şeklinde).
Son olarak baklava şeklinde dilimleyip, servis yapın.
Katlı Taş Ekmeği yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.