Pages

11.18.2008

Kaburga Dolması


Malzemeler
1 Adet kuzu kaburgası (2.200 gr)
1 Adet kuzu böbrek
50 gr karaciğer
2 Su bardağı pirinç
3 Çorba kaşığı çam fıstığı
4 Çorba kaşığı margarin
2.5 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı karabiber
3.5 Yemek kaşığı tuz
12 Su bardağı su
1.5 Yemek kaşığı yoğurt
Kaburganın pişme süresi : 2 saat
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 16
Yöntem

Hazırlanışı
Kaburga kemiği ile derialtı dokusunu birbirinden ayırarak bir cep açın.
Pirinci bol suda yıkayıp süzün.
Ciğer ve böbreği yıkayıp zarlarını soyun.
Küçük küpler halinde doğrayın
3 Yemek kaşığı margarini eritip çam fıstığını ekleyin ve sararıncaya kadar kadar kavurun.
Ciğer ve böbrekleri ilave edip, sote edin.
Pirinci ekleyip birkaç kez karıştırın.
Kuşüzümü, biraz tuz ve karabiber ilave edip tekrar karıştırın.
Hazırladığınız iç pilavı kuzu kaburgası üzerinde açtığınız cebe doldurun.
Mutfak ipiyle dikerek cep ağzını kapatın.
Kaburganın sığabileceği bir tencereye suyu doldurup kalan tuzu ekleyin.
Kaburgayı yerleştirip ağzı kapalı olarak kısık ateşte 2 saat pişirin.
Kaburgayı fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan 1 yemek kaşığı margarini ayrı bir kapta eritip, yoğurtla karıştırın.
Etin üzerine sürüp, önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kızartın.
Sıcak olarak servis yapın.
Kaburga Dolması yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.