Pages

11.21.2008

Çin Böreği II

Malzemeler
6 Adet yufka
4 Adet yumurta
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin
Yarım kilo dana eti
1 Küçük konserve bezelye
2 Adet havuç
2 Adet sivribiber
1 Çay kaşaığı yenibahar
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Üzerine : Galeta unu
Kızartmak için : Sıvıyağ
.
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Tavaya 2 çorba kaşığı margarini alın.
Eridikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
Pembeleşene dek kavurun.
Küçük küpler halinde doğranmış dana etini ilave edin.
Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
Küçük küpler halinde doğradığınız havuç ve sivribiberleri ekleyin.
Birkaç dakika kavurun.
Suyunu süzdüğünüz bezelye konservesini ilave edin.
Yenibahar, kırmızıbiber ve tuzu ekleyin.
Tavayı ateşten alın.
4 Adet yumurtanın akını ve sarılarını ayırın.
Sarıların üzerine çok az süt ekleyin ve karıştırıp, bir kenarda bekletin.
İlk yufkayı düz bir zemine serin.
Yumurtanın akını bir fırça yardımı ile her yerine sürün.
İkinci yufkayı üzerine yerleştirin.
Bıçakla 4 eşit parçaya bölün.
Her parçanın ortasına hazırladığınız içten bir miktar koyun.
Kenarlarını içe doğru kıvırın.
Dört parmak genişliğinde olacak şekilde katlayın.
Önce yumurta sarılarına batırın.
Sonra galeta ununa bulayın.
Yufkalar bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın.
Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın.
Çin Böreği II yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.