Pages

11.12.2008

İçli Hamsi

Malzemeler

1 Kg hamsi
4 Adet orta boy soğan
1 Demet maydanoz
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
1 Su bardağı un
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Adet yumurta
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın.
Sularını süzerek bekletin.
Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın.
Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın.
Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın.
Yeşil salata ile servis yapın.
İçli Hamsi yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.