Pages

11.19.2008

Çilekli Milföy


Malzemeler
8 Adet kare milföy hamuru
1 Adet yumurta sarısı
20 Adet çilek
Yarım paket çilekli jöle
1 Çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı
Krema için :
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı krem şanti
Yarım su bardağı un
3 Çorba kaşığı margarin
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

.
Hazırlanışı
Sütü ısıtın.
Yumurta ve tozşekeri bir kasede köpük köpük olana dek çırptıktan sonra süte ilave edip, tekrar çırpın.
Unu yavaş yavaş ilave ederek yedirin.
Kaynattıktan sonra ateşten alın.
Ilınınca krem şanti ve margarini ilave ederek kremayı hazırlayın.
Milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız kremayı paylaştırın ve çilekleri yerleştirin.
Herbir hamurun karşılıklı uçlarını yukarı kaldırıp, birleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 175 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pişmiş milföylerin üzerine sürün.
Çekilmiş şam fıstığı serpip servis yapın.
Çilekli Milföy yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.