Pages

11.26.2008

Çilekli Ekler

Malzemeler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 Tutam tuz
2 Tatlı kaşığı tozşeker
100 gram margarin
1 Paket kabartma tozu
2 Adet yumurta
2 Su bardağı un
1 Su bardağı dolusu çilek
2 Su bardağı krema
Yarım çay bardağı pudraşekeri
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Yarım su bardağı süt ve yarım su bardağı su ile 2 tatlı kaşığı tozşekeri ve küçük küplere böldüğünüz margarini bir tencerede karıştırarak bir taşım kaynatın.
Unu eleyerek bir kaba alın.
Kaynamakta olan karışıma bir kerede boşaltın.
Aynı zamanda hepsini iyice karıştırın.
Hamur top haline geldikten sonra tencereyi ocaktan indirin.
Soğumaya bırakın.
10 dakika sonra kabartma tozunu ilave edin.
Karıştırarak hamura yedirin.
Yumurtaları kırıp, mikserde çırpın.
Çırpılmış yumurtaları hamura karıştırın.
Hamur sıkacağı veya bir kaşık yardımıyla hamurdan küçük parçalar koparıp, yağlı kağıtla kaplanmış bir fırın tepsisine sıralayın.
Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun.
250 derecede 25 dakika pişirin.
Pişen ekler hamurlarını sıcakken tepsiden alın.
Ortadan ikiye kesin.
Çilekleri yıkayın.
Küçük küçük doğrayın.
Kremayla karıştırın.
Çilekli kremayı tüm parçaların arasına sürün.
Kapaklarını kapatın.
Üzerine pudraşekerini serpip, servis yapın.
Çilekli Ekler yemek tarifleri



.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.