Malzemeler
1 Su bardağı tereyağı
2 Su bardağı tozşeker
2 Adet yumurta
1.5 Çay kaşığı vanilya
3 Su bardağı un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Tutam tuz
2 Su bardağı ceviz içi
2 Su bardağı kırılmış çikolata
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında erimiş tereyağını şeker, yumurta ve vanilya ile birlikte karıştırın.
Üzerine unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Bu karışıma çikolata parçalarını ve iri parçalı cevizleri ilave edip, tekrar karıştırın.
Cevizli çikolatalı hamurdan elinizle yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
Kurabiyeleri hafifçe yağlanmış tepisine çok sık olmayacak şekilde sıralayın.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 15-20 dakika pişirin.
Renkleri çok koyulaşmadan fırından çıkarın.
Kurabiyelerin tepsiye yapışmaması için bir spatula yardımı ile yerlerinden oynatın.
Tepsinin içinde soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Çikolatalı Kurabiye II yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder