Pages

11.27.2008

Fındıklı Kek

Malzemeler
400 gr patates
200 gr fındık
125 gr margarin
1 Su bardağı tozşeker
5 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
Yarım su bardağı irmik
Üzerine : Krem şanti ve fındık
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
Margarini tozşekerle krem gibi olana dek çırpın ve yumurtaları ekleyin.
Bir süre daha çırptıktan sonra kıyılmış fındığı, rendelenmiş patatesleri, irmiği ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
Az yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına karışımı boşaltın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra krem şanti ve fındıkla süsleyerek servis yapın.
Fındıklı Kek yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.