Pages

11.12.2008

Ezogelin Çorbası

Malzemeler

1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Çorba kaşığı pirinç
2.5 Su bardağı et suyu
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı margarin
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeterince su
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın.
Et suyunu kaynatın.
Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin.
Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin.
Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin.
İçine unu ilave edin.
Unun rengi değişene dek kavurun.
İçine azar azar ılık su dökün.
Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın.
Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın.
Başka bir tavada yağ eritin.
İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın.
Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın.
Ezogelin Çorbası yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.