Pages

11.21.2008

Doktor Bey Böreği

Malzemeler
500 gr kıyma
yarım su bardağı su
1 Su bardağı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Şişe soda
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
6 Su bardağı un
2 Kilo patlıcan
1 Adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı susam
Tuz, karabiber
Dilerseniz çörekotu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

.
Hazırlanışı

Kıymayı yarım su bardağı suyla pişirip, suyunu süzün.
Geniş bir kapta zeytinyağı, yoğurt, soda, kıymayı haşladığınız su ve kaşar peyniri rendesini karıştırın.
Elinizle yoğurarak hamur kıvamına getirin ve 1 saat dinlendirin.
Patlıcanları közleyin.
Soyun ve ezerek püre haline getirin.
Kıymayla karıptırıp, tuz ve karabiber ilave edin.
Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle açın.
Ortasına hazırladığınız harçtan koyup, kenarlarını kapatın.
Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve dilerseniz çörekotu serpin.
200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın.
Doktor Bey Böreği yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.