Pages

11.12.2008

Düğün Çorbası II


Malzemeler

Yarım kilo gerdan kuzu eti
1.5 litre su
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı su
Yarım limon suyu
100 gr margarin
Tuz, kırmızıbiber
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem

Hazırlanışı

Kuzu etini 1.5 litre suda biraz tuz ilave ederek haşlayın.
Su kaynarken üzerinde oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp atın.
Daha sonra bu etleri haşladığınız sudan çıkartıp parçalayın.
Eti haşladığınız suyu bir süzgeç yardımı ile süzün ve bu suyu tekrar ateşe koyun (su azsa üzerine su ilave edin).
Yarım su bardağı su ile yarım su bardağı unu karıştırıp kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin.
Tuzunu ilave edip 5-10 dakika daha pişirin.
Küçük parçalara ayırdığınız eti çorbaya ilave edin.
İçine yarım limon suyunu sıkın.
Bir tavada 100 gr margarin kızdırıp kırmızıbiberi ilave ederek ateşten alın.
Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Düğün Çorbası II yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.