Malzemeler
1 Adet yumurta
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Paket yumuşatılmış margarin
1 Paket kabartma tozu
Alabildiğince un
4 TMutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
atlı kaşığı kakao
.
Hazırlanışı
Hamur yoğuracağınız kaba 1 adet yumutayı, 1 su bardağı pudra şekerini, 1 paket yumuşatılmış margarini, 1 paket kabartma tozunu ve bu malzemenin alabildiği kadar unu aktarın.
Malzemeler özleşene ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
Parçalardan birine 4 tatlı kaşığı kakao ekleyin.
Kakao hamurun her yerine gelecek şekilde iyice yoğurun.
Her iki çeşit hamurdan iki küçük top elinize alıp, birlikte yuvarlayın.
Yağlanmış 185 dereceli fırında renkleri değişene dek pişirin.
Dilek Kurabiyesi yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder