Pages

11.19.2008

Buzluk Böreği

Malzemeler
3 Adet yufka
4 Çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
2 Adet patates(haşlanmış)
100 gr salam
1 Adet yumurta sarısı
Yarım demet maydonoz
Üzerine:
Susam ve haşhaş
.
Mutfak
Zorluk 3
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Haşlamış patatesleri soyup, rendeleyelim.
Salamı küçük küçük keselim.
Soğanı küçük küçük doğrayıp çok az ayçiçek yağında hafifçe sote edelim.
İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıydığımız maydonozu, tuz ve karabiberi ilave edelim.
Bir yufkayı düz bir zemine serip, üzerine eritilmiş tereyağı sürelim.
Diğer yufkaların aralarına da margarin sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştirelim.
Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde keselim.
Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım.
Yanlarını içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım.
Börekleri bir kevgire dizelim.
Üzerine birkaç kez su serpelim.
Suyunu süzdükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim.
Tepsiyi buzluğa yerleştirelim.
Donana dek bekletelim.
Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirerek , servis yapalım.
Buzluk Böreği yemek tarifleri

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.