Pages

11.26.2008

Ballı Ve Cevizli Pasta

Malzemeler
Pandispanya için :
5 Adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
Yaklaşık 1 su bardağı un
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
1 Adet limon kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı vanilya
İç malzemesi için :
1 Büyük kutu hazır krem şanti
2 Su bardağı çekilmiş ceviz içi
2 Adet muz
1 Çay bardağı bal
2 Kare paket çikolata
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
HYumurta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı derin bir kasede çırpın.
Unu azar azar ilave edip karıştırın.
Üzerine yağı ekleyin ve fazla karıştırmadan yedirin.
Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve 200 dereceli fırında pişirin.
Soğumaya bırakın.
Krem şantiyi ayrı bir kapta üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Muzları dilimleyin.
Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin.
Birinci katına krem şanti sürüp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin.
Tekrar krem şantiyle kaplayın.
Bal ve ceviz içini karıştırıp, krem şantinin üzerine ilave edin.
İnce bir kat krem şanti ile sıvayıp ikinci kat pandispanyayı yerleştirin.
Krem şanti ile kaplayın.
Çikolatayı eritip, ılınınca pastanın üzerine sürün.
Kalan krem şanti ve çekilmiş şam fıstıkla dilediğiniz gibi süslemeler yapıp, baklava şeklinde dilimleyin.
Buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın.
Ballı Ve Cevizli Pasta yemek tarifleri
azırlanışı

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.