Pages

11.24.2008

Malzemeler
3 Su bardağı un
100 gr margarin
1 Kahve fincanı süt
1 Adet yumurta akı
Bir miktar yaşmaya
1 Su bardağı dövülmüş fındık
Yarım su bardağı tozşeker
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yenibahar
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

3 Su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve bir adet yumurta akını derin bir kaba alın.
Bir tutam yaşmayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin.
Yoğurarak hamur yapın.
Üzerini nemli bir bezle örtün.
1 saat dinlendirin.
ayrı bir yerde 1 Su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı tozşeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuruüzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
Merdane ile açın.
Ortasına hazırladığınız içten koyun.
rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün.
Üzerine kıyılmış fındık serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın.
Ay Çöreği yemek tarifleri .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.