Malzemeler
3 Su bardağı un
100 gr margarin
1 Kahve fincanı süt
1 Adet yumurta akı
Bir miktar yaşmaya
1 Su bardağı dövülmüş fındık
Yarım su bardağı tozşeker
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yenibahar
.Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
3 Su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve bir adet yumurta akını derin bir kaba alın.
Bir tutam yaşmayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin.
Yoğurarak hamur yapın.
Üzerini nemli bir bezle örtün.
1 saat dinlendirin.
ayrı bir yerde 1 Su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı tozşeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuruüzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
Merdane ile açın.
Ortasına hazırladığınız içten koyun.
rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün.
Üzerine kıyılmış fındık serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın.
Ay Çöreği yemek tarifleri .
0 yorum:
Yorum Gönder