Pages

11.24.2008

Çatal

Malzemeler
5 Su bardağı un
1 Paket(250gr)margarin
1 Kahve fincanı sıvıyağ
4 Çorba kaşığı yoğurt
1 Tatlı kaşığı mahlep
1 Yumurta sarısı
1 Paket kabartma tozu
Tuz, Çörekotu
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

.
Hazırlanışı

Unun ortasını açıp yumurta sarısı ve çörekotu dışında tüm malzemeyi ekleyin.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve 1-2 saat dinlendirin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içi ile unlanmış zeminde yuvarlayın ve uzun silindir şekli verin.
İki silindir uçlarını çatal şeklinde kıvırın.
Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu ekin.
Kızdırılmış orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin.
Çatal yemek tarifleri
.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.